5 érdekes tény az iPhone-ról

5 érdekes tény az iPhone-ról

Hogy miért alma az Apple logója, vagy hogy a cég bevételének közel 70%-a az iPhone-okból származik, azt talán minden almás telefontulajdonos tudja. Az ikonikus készülék múltja és jelene azonban ezen kívül is számos érdekességet tartogat! Elmesélünk most ötöt, amit talán még te sem tudtál idáig!

1. Az óra mindig 9:41-et mutat

Lehet, hogy eddig fel sem tűnt, pedig igaz: az iPhone reklámokban és plakátokon bizony minden készüléken 9:41 percet mutat az óra. Az ikonikus dátum története egészen az első iPhone bemutatójáig nyúlik vissza. 2007. január 9-én a cég alapítója, Steve Jobs pontban 9 órakor kezdte el prezentációját, melyben a készüléket bemutatta. A tervek szerint a prezentáció 40. percében kellett volna elérkezzen ahhoz a részhez, ahol a telefont először megmutatják a képernyőn. Mindenképpen olyan fotót szerettek volna, amin a telefonon órája hasonló időt mutat, mint az aktuális, de számítottak 1-2 perc csúszásra is, ezért a 9:41-es óra állást választották. Szerencséjük volt, az Steve Jobs éppen ebben a percben ért el prezentációjában az adott diához, s bár a legelső anyagokon néhol még a 9:42-es óraállás is megjelent, később már csak a 9:41-es időpontot kezdték el használni és ez azóta sincsen másként.

https://www.techbook.de/mobile/smartphones/apple-iphone-produktfotos-immer-9-41-uhr

2. Steve Jobs szemüvege is megtalálható az ikonok között

Nincs olyan ember, aki ha Steve Jobs-ra gondol, ne látná maga előtt, ahogyan fehér tornacipőben, farmerben és fekete garbóban prezentál a közönségnek. Az üzletember többször mesélt róla, hogy rendszerint azért választotta ezt az összeállítást, hogy külsőjével ne vonja el a figyelmet és mindenképpen a mondanivalója legyen a fókuszban. Egy valamire azonban ő is büszke volt saját szettje kapcsán, talán éppen ezért rejtette el az iPhone ikonjai között ikonikus, kerek szemüvegét. Ha a Safari böngészőjét megnyitod, amint elmentesz egy oldalt, már láthatod is. A kíváncsibbak az olvasási listára kattintva mentés nélkül is elérik: ennek lett ugyanis a jelképe az üzletember kerek szemüvege.

3. Az iPhone fényképezési technikáját iPhoneography néven oktatják is

Jótékonysági és marketingfogásként indult, mára azonban világszintűvé nőtte ki magát az iPhone fotózási technikájának az elsajátítása. Az iPhone 11 Pro bevezetésével az Apple a korábbi szkeptikusok számára is bebizonyította, hogy minden eddiginél jobban elkötelezte magát a tökéletes fényképek elkészítésének lehetősége mellett. Az iPhoneography-t egy civil szervezettel együttműködve kezdték el hátrányos helyzetű középiskolai hallgatók számára tanítani Chicagoban. A szervezet korábban is azért dolgozott, hogy a fiatalok számra lehetőséget teremtsen, hogy a fényképeken keresztül jobban kifejezhessék önmagukat. A hallgatók az oktatás után egy-egy ajándék készüléket is kaptak, hogy a legújabb iPhone-on is kamatoztassák tehetségüket, kifejezve, hogy az iPhone biztosítja a platformot a legegyedibb nézőpontok rögzítéséhez is.

https://www.mymemory.co.uk/blog/wp-content/uploads/2018/08/iPhone-photos-1-of-4-3.jpg

4. Az iTunes-ban dalszövegekre is kereshetsz

Aki használ Shazamot, legalább egyszer már biztosan megpróbálta elénekelni a dalt, aminek a címe nem jutott eszébe, hátha így is kidobja majd az alkalmazás milyen zenét is kell keressen. Nos, ha a dalfelismerő applikáció nem is, az iTunes biztosan a segítségedre lesz, mikor ilyen helyzetbe kerülsz. Elég a keresőbe egy-egy dalszövegrészletet beírni és már fel is ismeri az alkalmazás, hogy melyik dalra gondoltál! Az iTunes egy másik érdekességet is tartogat: ha a használati feltételeit elfogadtad, azt is aláírtad, hogy nem használod az Apple termékeket rakéták, nukleáris vagy vegyi fegyverek fejlesztésére.

freepik.com

5. Az iPhone készülékek kábelei a Holdig érnek

Bár a Földön extra gyorsan terjedt az iPhone-ok népszerűsége – öt év alatt jutottak el száz országba – a Hold Föld közötti távolság sem okoz túl nagy problémát az Apple-nek, legalább is a kábelek tekintetében. Ha ugyanis az eddig megvásárolt készülékek kábeleit egymás mögé tennénk áthidalná a Föld és Hold közötti távolságot.

https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-lightning-cable/

Kapcsolódó cikkek
A nagy Apple-sztori
A nagy Apple-sztori

Steve Jobs-al kezdődött, s bár most már tudjuk, hogy nem vele végződik, valószínűleg sosem lesz olyan ember, aki elvitatná érdemeit abban, hogy az Apple a világ egyik vezető cége lett. De vajon honnan indult ez a siker és mi a titka? Legújabb bejegyzésünkből kiderül!

bővebben
5 ok, amiért érdemes tokot venni az iPhone-odra!
5 ok, amiért érdemes tokot venni az iPhone-odra!

Rég elmúltak azok az idők, amikor a telefontok cikinek számított, ma már szinte kötelező kelléke a készülékeknek. Ha viszont azok közé tartozol, akik még mindig kételkednek benne, hogy megéri tokkal is védeni az iPhone-jukat, akkor mindenképpen olvasd el cikkünket!

bővebben
Stílus kiegészítők férfiaknak
Stílus kiegészítők férfiaknak

Minden évszaknak megvannak a maga kiegészítői, akadnak azonban olyan alapdarabok, amik semmiképp sem hiányozhatnak egyetlen férfi ruhatárából sem! Mutatjuk mi az az öt kellék, amivel férfiként is könnyedén és stílusosan fejezheted ki egyéniséged!

bővebben